Evleneceklere kötü haber: Artık o da ücretli


Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlikçilerde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Gelinlikleri evlenmek için deneyenlerin yanı sıra, yalnızca merak edenler de sıkça prova yaparak gelinliklerin deforme olmasına neden oluyor. Bu durum, Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nı gelinlik denemelerini ücretli hale getirme kararı almaya itti.

Haziran ayının gelişiyle birlikte düğün ve nikah sezonu resmen açıldı. Gelinlik provası yapanların sayısında da belirgin bir artış yaşandı. Ancak sadece evlenecek çiftler değil, gelinlik giymeyi merak edenler de provalar yaparak gelinlikleri yıpratıyor. Bu sebeple, gelinlik denemeleri artık belirli bir ücret karşılığında yapılacak.

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını resmen açıkladı.

ALINIRSA FİYATTAN DÜŞÜLÜCEK

Bazı esnaflar bu uygulamanın yerinde olduğunu savunurken, bazıları ise müşteri kaybına yol açabileceği endişesini dile getiriyor. Gelinlik denemesi için alınan ücret, eğer gelinlik satın alınırsa toplam fiyattan düşülecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir